megbízhatóság

A megbízható, tartós üzemelés feltételei

1.Megfelelően méretezett kémény:
A kazán kiválasztásakor ügyelni kell a megfelelő méretű kéményátmérőre! A kéményt minimum akkora kémény átmérővel kell méretezni amekkora a készülék kéménycsonkja. A gyári méretektől negatív irányban nem lehet eltérni, tehát a szűkíteni nem szabad. Kémény magassága teljesítménytől és huzatigénytől függően 6 métertől indul.

2. Fűtési rendszerhez méretezett kazán teljesítmény. Ha régi vastag csövek vannak a fűtési rendszerben és öntvény radiátorok vannak felszerelve, a nagyobb víztér miatt nagyobb teljesítményű kazánra lehet szükség, minta a korszerű vékony csővezetékekkel szerelt lemez radiátoros, vagy felületfűtéssel rendelkező rendszer esetén.

3. Huzatszabályozó használata:
A huzatszabályzó alapvető feladata az, hogy a kazán optimális működési idejét elnyújtsa és egyenletessé tegye.

4. Biztonsági szelep beépítése. Zárt fűtési rendszerben a vékony csövekben nem megy végbe a fűtővíz ön cirkulációja, mint a nyitott rendszernél. Áramszünet esetén leáll a keringtető szivattyú, a fűtővíz gőzzé alakulhat, ami nyomásnövekedést eredményez. A túlnyomás elkerülése végett 2,5Bar-os biztonsági szelep használata szükséges.

5. Időszakos karbantartás

6. Száraz, jó minőségű tüzelőanyag. (háztartási hulladékot ne égessünk a kazánban)Hosszú távú megbízható üzemelés nagymértékben függ a jól méretezett kéménytől, a fűtési rendszertől és a tüzelőanyag minőségétől.